Omezení pro bohoslužby od 1. 3. zůstávají nezměněna

V souvislosti s vyhlášením nového nouzového stavu od 1. března 2021 zůstávají omezení pro bohoslužby nezměněna, tedy je možné naplnit 10% kapacity kostela k sezení. Platí také zákaz hromadného zpěvu s výjimkou sboru nebo zpěváků na odděleném místě.

Podmínky účasti na bohoslužbách v kostele sv. Jakuba a na Boušíně budou stejné jako doposud, budou platit rezervace tak, jak jsou uvedené. Každý účastník je povinen mít ochranný prostředek dýchacích cest, který brání šíření kapének - respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 95 % dle příslušných norem (např. FFP2/KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének.

Odkaz : cirkev.cz

              Mimořádné opatření vlády č. 216 - bod VI, 2.

"Za všech okolností platí, že bychom neměli opouštět horlivý náboženský život, protože Bůh je stále týž a být s ním v živém vztahu je stále stejně zásadní a podstatné. Na druhou stranu mějme na zřeteli, že naše chování nechrání nebo neohrožuje jen nás samotné, ale i naše bližní. Důvěřovat Pánu a jednat ohleduplně, to je správný postoj současných dní."
 Praha, 12. února 2021, P. Stanislav Přibyl, generální sekretář ČBK