OBOROH DUO 17. listopadu 2023

 

Všechny srdečně zveme na koncert folkrockové skupiny OBOROH v menším obsazení zakládajících členů v pátek 17. 11. v 19:00 v kostele sv. Jakuba.

Koncert Romana Dostála a Slávka Klecandra – zakládajících a stálých členů skupiny Oboroh. Za 34 let jejich muzikantské spolupráce vznikla spousta písní s duchovní tématikou, včetně Klecandrem ojediněle zhudebněných starozákonních žalmů.    Oboroh je folkrocková skupina z Rychnovska, která se za zmíněných 34 let existence stala legendou. Má na svém kontě přes 30 tisíc prodaných, kritikou velmi dobře přijatých alb, přes 1000 koncertů nejen v tuzemsku, ale i na Slovensku, v Polsku, Německu, Holandsku, Francii, Švýcarsku, Irsku a několik společných vystoupení s Filharmonií Hradec Králové. 

Nenechte si ujít meditativní koncert - duchovní příběh na křižovatce folku a klasiky, ve kterém zaznějí starší i novější skladby v komorní úpravě pro piano, kytaru a dva charakteristické hlasy Slávka Klecandra a Romana Dostála. Koncert dobarví smyčcové kvarteto pod vedením Jiřího Kábrta.