Setkávání a formace manželských párů 16. června 2024

 

V poslední době více manželských párů projevilo zájem se setkávat. Rádi bychom od září začali. Proto jsme už teď v červnu pozvali manžele Blažkovy z Nového Města nad Metují a P. Stanislava Tomšíčka z Vysokého Mýta, kteří se s námi podělí o své zkušenosti se setkáváním manželských párů a představí nám také kurz pro manžele.

Setkání s nimi proběhne v neděli 16. 6. v 17:00 na Háčku.

Všichni jste srdečně zváni.

Děti budou moci využít mateřské centrum i zahradu.

Těšíme se na Vás!

 

Manželé Blažkovi i P. Tomšíček mají za sebou studium manželství a rodiny při Institutu Jana Pavla II. Lateránské univerzity v Římě a v současné době spolupracují s královéhradeckým Centrem pro rodinu, společně také v r. 2022 vydali Metodiku a texty pro lektory při přípravě snoubenců. Mají za sebou dlouholeté zkušenosti s přípravou snoubenců na manželství a s doprovázením křesťanských manželských párů v těžkostech.

 

Kurz pro manžele – Malá cesta křesťanských manželů

“Velké tajemství”, které manželé obdrželi při uzavření svátostného manželství, často zůstává skryté. Rádi bychom vám nabídli cestu, na které budeme postupně odkrývat a objevovat, jak zrcadlit Boží lásku, jak ji v každodennostech našeho života prožívat a umožňovat jí zrát – po malých krůčcích inspirováni malými skutky lásky sv. Terezie z Lisieux. A i když se třeba někdy do vztahu vloudí pocit odcizení, strádání, pocit že mě druhý nechápe, přesto vše existuje cesta, jak znovu lásku objevit, oživit.

 

Zde si můžete si pustit i rozhovor s nimi na Proglasu o důležitosti manželství, který měli s dalšími duchovními, se kterými úzce spolupracují, Mons. Karlem Orlitou (oficiál diecézního soudu v Brně a Hradci Králové, předseda Mezinárodní asociace exorcistů) a o. Karlem Skočovským (teolog, psycholog, specialista na Teologii těla od Jana Pavla II.)